KWB Kalken nodigt uit….

Woensdag 11 mei 2022, zaal Pepertje, Peperstraat 3, Kalken om 19.30 u

Uiteenzetting rond Historische Nazomerfietstocht KWB-Kalken

Wie vorige herfst onze fietstocht met historische gegevens rond Kalken meegemaakt heeft, en wie niet zo goed overweg kon met de moderne uitwerking ervan, je weet wel met die QR-codes en de google-app voor de bewegwijzering, heeft misschien wel zin in een avondje historisch Kalken.

Het is de bedoeling dat we aan de hand van een powerpresentatie met foto’s en andere documentatie die fietstocht overdoen, maar dan wel vanop onze stoel in het zaaltje in de Peperstraat.
Nico Van De Velde en André Van De Sompel zorgen voor een geanimeerde uiteenzetting rond de tien Kalkense historische aandachtspunten

Er is uiteraard ruimte voor interactie. We brengen informatie rond die tien thema’s, maar we leren graag bij. Geschiedkundige informatie en eigentijdse belevingsmomenten kunnen elkaar best aanvullen.
Waarover gebabbeld zal worden? We beginnen alvast met volgende onderwerpen: het dorpsplein in Kalkendorp, garage Crabeel in de Koffiestraat, de villa van Gustaaf Piens in de Koffiestraat, de Drapstraat en de Scheestraat, het schooltje van Gabriël Van den Abbeele op de wijk Hussevelde, estaminet In Den Bouw en Wijngoed Fortune in de Zomerstraat, wijk Eesvelde: garage Pikhaus en
de rapenslag, de stelplaats van De Lijn, de Blauwe Steen op het Vaartplein, de molensite en kapel langs de huidige Nerenweg, enz.

Wie een blijvend aandenken aan deze nazomerfietstocht van KWB-Kalken wil, kan thuis de erbij horende publicatie nalezen. Het boekje wordt te koop aan geboden op de avond van de bijeenkomst.